Vellutata speziata di zucca

Vellutata speziata di zucca

4.8 24 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
12 porzioni

Składniki

  • di zenzero, radice fresca a fette sottili
    40 g
  • di cipolla a metà
    200 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di cumino in polvere
    1 ½ cucchiaio
  • di paprica dolce
    2 cucchiai
  • di curcuma in polvere
    2 cucchiaini
  • di coriandolo in polvere
    2 cucchiaini
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
    1200 g
  • di acqua
    1000 g
  • di vino bianco
    400 g
    400 g di acqua
  • di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
    45 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 cucchiaini colmi
    2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 cucchiaini
    2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di panna fresca liquida
    200 g
  • cipollotti verdi (opcjonalnie) a rondelle sottili
    5

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 225 kcal / 943 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 218 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...