Vellutata speziata di zucca

Vellutata speziata di zucca

4.8 29 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
12 porzioni

Składniki

  • 40 g di zenzero, radice fresca a fette sottili
  • 200 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 ½ cucchiaio di cumino in polvere
  • 2 cucchiai di paprica dolce
  • 2 cucchiaini di curcuma in polvere
  • 2 cucchiaini di coriandolo in polvere
  • 60 g di burro a pezzi
  • 1200 g di polpa di zucca a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 400 g di vino bianco
    400 g di acqua
  • 45 g di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
  • 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 200 g di panna fresca liquida
  • 5 cipollotti verdi (opcjonalnie) a rondelle sottili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 218 mg
Białko 3 g
Kalorie 943 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...