Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 800 g di acqua
- 4 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina di mais bianca precotta (istantanea)
Baccalà mantecato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di baccalà ammollato e dissalato senza pelle
- 200 g di latte intero
- 60 g di cipolla bianca a fettine
- 1 foglia di alloro secca
- 1 spicchio di aglio
Cialda corallo
- 100 g di acqua
- 35 g di olio di semi di girasole
- 13 g di amido di mais (maizena)
- 4 g di nero di seppia liquido
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1708.8 kJ / 408.4 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 495.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50min
Ribollita
2j 30 menit
Zuppa di cipolle alla francese
5 Std. 30 Min
Lingua sottovuoto con salsa verde
16 Std. 30 Min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2j 30 menit
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1h 10min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min