Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di verdure miste, i ritagli (bucce di pomodoro e cipolla, bucce di carote, piccioli di zucchina, estremità inferiore di melanzana, foglie di cavolo, foglie di sedano, gambi di prezzemolo, basilico e salvia), lavati e a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di sale grosso
- 50 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 1845 kJ / 441 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 16091.9 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Composta di pesche allo zenzero e cannella
1 godz. 30 min
Ripieno per torta di mele
45 min
Impasto base per pane
1h
Confettura di prugne
Brak ocen
Confettura di more e pere
Brak ocen
Risotto con verdure e sogliola
40 Min
Confettura di mele
4h
Dado per brodo vegetale senza sale
40 Min
Pesto mandorle e basilico
10 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Confettura di prugne e mele
1h