Torta nocciole e cioccolato

Torta nocciole e cioccolato

4.7 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
10 porzioni

Składniki

  • 40 g di nocciole sgusciate
  • 180 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 180 g di burro + q.b. per ungere
  • 4 uova grandi (63-73 g)
  • 150 g di zucchero
  • 35 g di farina tipo 00
  • 250 g di panna (30-40% di grassi)
  • 300 g di frutti rossi misti freschi per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 50.7 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1992.7 kJ / 476.3 kcal
Tłuszcz 36.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...