Insalata di farro vegetariana

Insalata di farro vegetariana

4.9 100 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Emulsione al basilico
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    10 g
  • cipollotto
    ½
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
Verdure
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di porro a fettine sottili
    50 g
  • di carote pelate e a cubetti (2 cm)
    150 g
  • di zucchine a cubetti (2 cm)
    150 g
  • di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
    150 g
  • di peperoni rossi a pezzi (2 cm)
    150 g
  • di peperoni gialli a pezzi (2 cm)
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Farro perlato
  • di farro perlato
    250 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    550 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 152.6 kcal / 638.4 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 330.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...