Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione al basilico
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ cipollotto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di olio extravergine di oliva
Verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di porro a fettine sottili
- 150 g di carote, pelate e a cubetti (2 cm)
- 150 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
- 150 g di peperoni rossi a pezzi (2 cm)
- 150 g di peperoni gialli a pezzi (2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Farro perlato
- 250 g di farro perlato
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 550 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 638.4 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 330.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di farro con tacchino e verdure
40 Min
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 Min
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40 Min
Cous cous con fagiolini, mais e erba cipollina
1 Std.
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35 Min
Insalata di cereali misti e verdure
1 Std. 15 Min
Insalata di pollo, quinoa e verdure al vapore
45min
Couscous vegetariano
30 Min
Insalata di orzo
40 Min
Farro al pesto e fagiolini
30 Min
Farro pomodorini e gamberi con pesto di prezzemolo (Modalità Cuoci riso)
30 Min