Trippa alla romana

Trippa alla romana

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di gambo di sedano a pezzi
    50 g
  • spicchio di aglio
    ½
  • di peperoncino rosso piccante
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di guanciale a cubetti
    70 g
  • di trippa precotta, a listarelle (2 cm) (vedere consigli e varianti)
    800 g
  • di vino bianco
    80 g
  • di pomodori pelati a pezzi
    350 g
  • di acqua
    100 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaino
  • di menta fresca
    10 foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 441.3 kcal / 1846.3 kJ
Białko 41.2 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 722.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...