Polpette di pane

Polpette di pane

3.8 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di pane raffermo
    500 g
  • di latte intero
    250 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 - 4 rametti
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    3 - 4 foglie
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • uova
    2
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pangrattato
    60 g
  • olio di semi di arachide q.b. per friggere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 842.5 kcal / 3525 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 42.2 g
Węglowodany 98.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 622.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...