Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di pane raffermo
- 250 g di latte intero
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 - 4 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
- olio di semi di arachide q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3525 kJ / 842.5 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 98.7 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 622.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Pop corn di patate
1h 30min
Pane cicci
4 godz. 30 min
Polpette fritte
40min
Timballo di melanzane, pomodori e caprino (TM6)
40min
Frittelle di agretti
2h
Focaccia alle carote
3 Std. 30 Min
Pane intrecciato timo e limone
4h
Polpette di ricotta al sugo
50min
Rustici alla scarola
10h
Burger ceci e rucola
40min