Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo cheddar
Massa quebrada
- 270 g farinha
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 10 folhas de manjericão
- 135 g manteiga s/ sal cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 70 g água
Recheio
- 300 g cebola cortada ao meio ou em cunhas verticalmente
- 240 g tomate-chucha, suficientemente firme e pequeno que caiba inteiro no bocal da mandolina Bimby® (3 unid. aprox.)
- 30 g azeite
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 ¼ - 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de açúcar amarelo
- 1 ¼ - 1 ½ c. chá de pimenta
- 300 g espinafres baby frescos
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 2 dentes de alho
- ¾ c. chá de noz-moscada
- 200 g queijo ricota
- 200 g natas
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2169.7 kJ / 518.6 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 693.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1h 30min
Trufa de chocolate
2 Std. 40 Min
Aperol spritz
5min
Quiche de tomate, espinafres e ricota - TM6
1h 30min
Nachos de cenoura com guacamole - TM5
Brak ocen
Goulash de batata - vegan ou com carne
1h 15min
Gelado de pudim de baunilha
8 Std. 5 Min
Creme de tomate
40min
Tarteletes de chocolate e framboesa
1 Std. 10 Min
Sopa de cebola à francesa - TM6
Brak ocen
Lambaça
Brak ocen
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1 Std. 10 Min