Canelones com alheira, espinafres e requeijão

Canelones com alheira, espinafres e requeijão

4.9 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Recheio
  • queijo da Ilha cortado em pedaços
    100 g
  • alheiras s/ pele
    2
  • requeijão
    300 g
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    3
  • azeite
    30 g
  • espinafres descongelados bem espremidos
    400 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • canelones
    250 g
Molho béchamel
  • leite
    700 g
  • manteiga
    20 g
  • farinha
    60 g
  • sal
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
Molho de tomate
  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • orégãos
    3 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • açúcar
    1 ½ c. chá de
  • tomate em pedaços
    400 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 749.8 kcal / 3137.1 kJ
Białko 32.7 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Sód 2058.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...