Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 30 g sobras de pão
- 2 dentes de alho
- 25 g tomate seco
- 1 ½ c. chá de sal
- 600 g carne de vaca picada
- 250 g tomate maduro cortado em pedaços
- ½ malagueta verde, s/ sementes
- 1 malagueta vermelha, s/ sementes
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 10 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa e cebolinho picado)
- 10 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 688.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 min
Sopa de couve-flor e frango
40 min
Piza Big Mac
1h 30min
Menu: Ratatouille, legumes com grão e ovos e molho de espargos
1h
Feijão tropeiro
13h 15min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Crepes de sapateira com legumes
1 godz. 35 min
Baguete com carne e molho de ervas
40 min
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2h
Loiramisu
10min
Marinada jamaicana para frango
10min
Coxas de frango com puré de cenoura
8u. 45min