Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g beterraba crua cortada em pedaços pequenos
- 100 g caju
- 200 g água
- ½ c. chá de sal fino
- 1 - 3 c. chá de sumo de limão
- 3 pés de salsa de folha lisa, só as folhas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35min
Sopa de beterraba
40min
Sopa verde
45min
Creme de beterraba e laranja
40min
Gaspacho de beterraba
50min
Creme de aipo e maçã
30min
Sopa de beterraba com tostas gourmet
50min
Creme de chuchu e funcho
40min
Sopa de lentilhas e abóbora
5 Std. 20 Min
Creme de curgete e caju
8h 20min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55 min
Creme de beterraba
40min