Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g beterraba crua cortada em pedaços pequenos
- 100 g caju
- 200 g água
- ½ c. chá de sal fino
- 1 - 3 c. chá de sumo de limão
- 3 pés de salsa de folha lisa, só as folhas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de beterraba
40 Min
Creme de chuchu e funcho
40 Min
Sopa fria de pêssego e cenoura
1h 45min
Sopa de beterraba
40 Min
Creme de beterraba e maçã
40 Min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 Min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 Min
Creme de ervilhas e rúcula
45min
Creme de brócolos e espinafres com ovo escalfado
1h
Creme de aipo e maçã
30 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de agrião e curgete
35min