Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g passas de uva
- 100 g vinho do Porto
- 100 g amêndoa s/ pele
- 1 pitada de flor de sal
-
300
g arroz agulha
lub 300 g arroz vaporizado - 5 g salsa, só as folhas
- 1 - 2 dentes de alho
- 200 g cebola cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 20 g manteiga
- 1 fio de azeite
-
1
c. chá de açafrão-da-índia
lub 1 c. chá de curcuma em pó - 1 c. chá de sal
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1661.7 kJ / 397.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 421.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu para 6: Creme de cenoura e caril & gambas com arroz de açafrão
50min
Chutney de cebola roxa
24h
Kofta de borrego com cuscuz de pêssego e molho tzatziki
1h
Arroz Árabe
35 Min
Patê de salmão
5 min
Caril de polvo
1h 30min
Patê de queijo com romã
1h 30min
Chutney picante de manga e malagueta
45min
Arroz persa
30min
Chili com carne
40min
Mousse de manjericão
4h
Crackers integrais com alecrim
2h