Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cebola
- 200 g cebola cortada em lâminas
- 100 g açúcar
- 40 g vinagre balsâmico
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Risoto
- 80 g chalota
- 70 g manteiga
- 50 g vinho branco
-
700
g caldo de legumes caseiro
lub 700 g água e 1 cubo de caldo de legumes - 320 g arroz p/ risoto
- ½ c. chá de sal
- 100 g queijo de cabra amanteigado cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 656 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45 Min
Risoto à milanesa
25 Min
Caramelizar 400-500 g de cebola
50 Min
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto de abóbora, caril e camarão
1 Std. 20 Min
Risoto
30 Min
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1j
Risoto
30 Min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Risoto de champanhe
40 Min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 Min
Risoto alfacinha
30 Min