
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g
Składniki
-
120 g papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
-
20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
3 ząbki czosnku
-
100 g oleju
-
1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
-
½ gwiazdki anyżu
-
½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
462 kcal /
1933 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
43.2 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
12.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
352.9 mg