Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g papryczki chili cayenne, świeżej, czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
- 20 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 100 g oleju
- 1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
- ½ gwiazdki anyżu
- ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 352.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50min
Słodki sos mango z chili
50 dk
Bezalkoholowe mojito z marakują
10min
Kawa mielona grubo
5 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15min
Wegański sos „serowy”
20min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1sa 15 dk
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15min
Bento z pandami
1h
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min