Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)

Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)

4.0 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g

Składniki

  • 120 g papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
  • 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g oleju
  • 1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
  • ½ gwiazdki anyżu
  • ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 43.2 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 352.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...