Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)

Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)

4.0 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g

Składniki

  • papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
    120 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    20 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • ząbki czosnku
    3
  • oleju
    100 g
  • pieprzu syczuańskiego
    1 - 2 łyżki
  • gwiazdki anyżu
    ½
  • soli morskiej, gruboziarnistej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 43.2 g
Węglowodany 28.7 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 352.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...