
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
280 g
Składniki
-
papryczki chili cayenne, świeżej czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)120 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół20 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
ząbki czosnku3
-
oleju100 g
-
pieprzu syczuańskiego1 - 2 łyżki
-
gwiazdki anyżu½
-
soli morskiej, gruboziarnistej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
462 kcal /
1933 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
43.2 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
12.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
352.9 mg