Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g papryczki chili cayenne, świeżej, czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
- 20 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 3 ząbki czosnku
- 100 g oleju
- 1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
- ½ gwiazdki anyżu
- ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 352.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 Min
Kremowy „serek” z nerkowców
25min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1h
Rustykalna przyprawa do chleba
5 Min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30min
Tepache
120hod. 20min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1h 10min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2h 40 min
Słodki sos mango z chili
50min
Koreański sos BBQ
25min
Czerwony ryż Tex-Mex
1h