Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
TM6

Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)

3.9 (9 ocen)

Składniki

  • 120 g papryczki chili cayenne, świeżej, czerwonej i zielonej, bez ogonków, w całości (patrz wariant)
  • 20 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g oleju
  • 1 - 2 łyżki pieprzu syczuańskiego
  • ½ gwiazdki anyżu
  • ½ łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1933 kJ / 462 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
28.7 g
Tłuszcz
43.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
12.3 g
Sód
352.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy