Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Millet-stuffed cabbage rolls
-
250
g millet grains
lub 250 g bulgur - 1200 g water
- 6 - 12 savoy cabbage leaves (6 large leaves or 12 small leaves)
- 180 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 200 g mixed fresh mushrooms (e.g. button, wild, shiitake)
- 20 g butter
- 1 - 1 ½ tsp salt
- ½ - ¾ tsp ground black pepper
Sauce
- 30 g butter
- 80 g cream, min. 30% fat
- ½ - ¾ tsp salt
- ¼ - ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Scrambled Tofu
20min
Dill Stuffed Peppers
5min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50 min
Wakame Salad with Mushroom and Sesame
45 min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 Std. 10 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1 Std. 40 Min
Vegan bean burger
1h 20 min
Borscht
50 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Miso Soup with Vegetables
30 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15 min