Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine tout usage et un peu pour abaisser
- 80 g de sucre
- ¼ c. à thé de sel
- 120 g de beurre non salé, froid, en morceaux, et un peu pour beurrer
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de courge Red curry, en morceaux (2,5 cm/1 po)
- 200 g de lait concentré sucré
- 2 œufs
- 50 g de sucre
- 2 cm de gingembre frais, pelé
- ¼ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de cannelle en poudre
- 1 pointe de couteau de clous de girofle moulus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 210.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Café glacé
2h 15min
Curry de poisson
35min
Moutarde aux figues
1 Std.
Crème renversée au chocolat
Brak ocen
Liqueur de noisettes au caramel
20 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Spitzbuben (métrique)
1 Std.
Salade arc-en-ciel expresse
10 Min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 Min
Crème Thermomix®
45min