Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine tout usage et un peu pour abaisser
- 80 g de sucre
- ¼ c. à thé de sel
- 120 g de beurre non salé, froid, en morceaux, et un peu pour beurrer
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de courge Red curry, en morceaux (2,5 cm/1 po)
- 200 g de lait concentré sucré
- 2 œufs
- 50 g de sucre
- 2 cm de gingembre frais, pelé
- ¼ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de cannelle en poudre
- 1 pointe de couteau de clous de girofle moulus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.1 kJ / 404.4 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 210.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Smoothie doré aux fruits
10min
Muffins à la banane cuits à la vapeur
30min
Boules d'amour
1h
Gâteau aux pommes
50min
Lait d'amande épicé
Brak ocen
Sorbet citron-concombre
9 Std. 15 Min
Crème d'amandes au chocolat
2 godz.
Pudding protéiné
6h 35min
Pizza à la pomme de terre
1 godz. 10 min
Brioches du Carême
1小时 55 分钟
Glace pilée à la fraise (d'inspiration coréenne)
8 Std. 5 Min