Tarte à la courge

Tarte à la courge

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 200 g de farine tout usage et un peu pour abaisser
  • 80 g de sucre
  • ¼ c. à thé de sel
  • 120 g de beurre non salé froid, en morceaux, et un peu pour beurrer
  • 1 œuf
La garniture
  • 500 g d'eau
  • 700 g de courge Red curry en morceaux (2,5 cm/1 po)
  • 200 g de lait concentré sucré
  • 2 œufs
  • 50 g de sucre
  • 2 cm de gingembre frais pelé
  • ¼ c. à thé de sel
  • 1 c. à thé de cannelle en poudre
  • 1 pointe de couteau de clous de girofle moulus

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 210.3 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1692.1 kJ / 404.4 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 58.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...