Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
- ⅓ cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
- un peu d' huile végétale, pour graisser
- 250 de farine bise
- 20 g de graines de tournesol
- 1 c. à soupe de graines de chia
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 460.1 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Pain bis en cocotte
2h 25 min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Bouillon de légumes en poudre
5h
Petits pains au lait
2h 5min
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Brownies
1 Std.
Focaccia à la farine d'épeautre
2 godz. 30 min
Cornettes à la viande hachée avec compote de pommes
55min
Yogourt nature
12h
Pain tessinois
1h 50min
Compote de pommes pour les provisions
30 Min