![Petits pains Varoma Petits pains Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E90BAD7-E578-4C1A-8F19-CF1C80722A6F/Derivates/9b38fb62-7799-432a-ad16-1f9c8a7a50cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
- ⅓ cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
- un peu d' huile végétale, pour graisser
- 250 de farine bise
- 20 g de graines de tournesol
- 1 c. à soupe de graines de chia
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 460.1 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 min
Petits pains au müesli (sucrés)
2 Std.
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Beurre
40 min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Pain complet sans gluten
4h
Petits pains au lait
2 godz. 5 min
Cake marbré - Varoma
1h 10 min.
Pains pita
2 Std.
Pain tessinois
1h 50min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min