Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 1 g di lievito di birra fresco
- 100 g di acqua + q.b.
- 170 g di farina tipo 0
Impasto
- 1375 g di acqua
- 250 g di farina tipo 0
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 6000 kJ / 1434 kcal
- Białko
- 48.4 g
- Węglowodany
- 320.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 38.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane ai cereali
3 Std.
Pane veneziano
18h 30min
Pane semplice
4 Std.
Impasto base per pane
1h
Pane ai semi di girasole
22h
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pane integrale
3h 15min
Baguette francese (TM6)
5h
Pane contadino
19 Std.
Pane arabo
3 Std. 30 Min