![Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40932fd8134dd20313a5d9fe9a7a71d3/Derivates/0d18ac992e941f19ab92ba0b2ca147509e611f27.jpg)
Wersje kompatybilne
Gebackener Blätterteig mit Porree, Fenchel und Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Fenchel, halbiert oder geviertelt
- 200 g Porree, nur weißer Teil
- 30 g Olivenöl
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Pfeffer
- 1 - 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 100 g Ziegenkäserolle, in Stücken
- 2 Eier
- 100 g Ricotta
- 375 g Blätterteig (aus der Kühltheke)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rosmarin-Fladen
1 Std.
Gemüsetarte
1 Std.
Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
1h 15min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce
1h 15min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45 Min
Coleslaw
10 min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min
Zwiebel-Flammkuchen
1 Std.
Reibekuchen
35 min
Möhrensalat
10 min
Vegetarische Pizza
1 godz. 45 min
Hasselback-Kartoffeln mit Blauschimmelkäse-Creme
1 Std. 20 Min