Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- unsalted butter, at room temperature, to grease
-
2 - 4
tbsp Demerara sugar, divided
lub 2 - 4 tbsp turbinado sugar, divided - 700 g plums, ripe but firm, halved, stones removed (see Tip)
- 1 lemon
- 85 g sugar, plus 1 tbsp for plums
-
1
tsp vanilla extract, natural
lub ½ vanilla pod, seeds scraped out - 2 large eggs
- 100 g whole milk
- 60 g heavy cream, 35% fat
- 65 g all-purpose flour
- ¼ tsp salt
- 1 - 2 tbsp icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 132 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM6)
7 godz.
Raw crunch salad (Noni Jenkins)
10min
Caramel peach brioche
2h 15min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 Std. 20 Min
Meringue Easter Nests
3h 20 min
Swedish meatballs and mash
50 min
Swiss Rösti (TM6)
9 godz.
Tempered chocolate
40min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 Min