Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water, plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2273 kJ / 543 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 776 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM6)
7hod.
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Tomato, Spinach and Ricotta Quiche (TM6)
1 godz. 30 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Potato and Rosemary Flatbread (TM5)
1 godz.
Cinnamon Rice Pudding Cake
5 Std.
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25 min
Warming turmeric and ginger drink
10 min
Radish, Carrot and Coriander Salad (TM6)
15 Min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 40 min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55 min