
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
- 200 g water plus extra to cover sliced potatoes
- 70 g Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 50 g olive oil
- 350 g plain flour plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp coarse salt flakes to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kcal / 2273 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 76 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 776 mg