Potato and Rosemary Flatbread

Potato and Rosemary Flatbread

4.5 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royal), whole or cut in wedges that fit in feeder
    200 g
  • water plus extra to cover sliced potatoes
    200 g
  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    70 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh rosemary leaves
    1 Tbsp
  • olive oil
    50 g
  • plain flour plus extra for dusting
    350 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • coarse salt flakes to taste
    ½ - 1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 543 kcal / 2273 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 776 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...