Urządzenia i Akcesoria
Carrot Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
carrots peeled200 g
-
shallots80 g
-
ghee80 g
-
cinnamon stick (4 cm length)1
-
cardamom pods5
-
star anise2
-
cloves5
-
water600 g
-
evaporated milk250 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
Basmati rice rinsed400 g
-
cashew nuts toasted, to garnish50 g
-
raisins to garnish30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49 mg
Białko
9 g
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
Brak ocen
Vegan Apple and Nut Crumble with Rum Raisins
9 godz.
Chili Cheese Dogs
50 min
Demo Recipe 1 - Lemonade
5 min
Pizza Mummy
1 godz. 20 min
Horchata
5 min
Stir Fried Potato Shreds
20 min
Salmon and Leek Parcel with Rice
1 godz.
Vegetarian Beehoon
25 min
Stir Fried Sweet Potato Leaves with Garlic
10 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Linguine with Bacon and Prawns
35 min