Urządzenia i Akcesoria
Carrot Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
carrots peeled200 g
-
shallots80 g
-
ghee80 g
-
cinnamon stick (4 cm length)1
-
cardamom pods5
-
star anise2
-
cloves5
-
water600 g
-
evaporated milk250 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
salt adjust to taste1 - 2 tsp
-
Basmati rice rinsed400 g
-
cashew nuts toasted, to garnish50 g
-
raisins to garnish30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49 mg
Białko
9 g
Kalorie
1985 kJ /
474 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crab Tart
2 Std. 30 Min
Demo Recipe 4 - Creamy Potato Soup
30 Min
Express Pho Soup with Spiralized Daikon
50 Min
Moi Moi
1 Std.
Egusi Stew
1 Std. 30 Min
Acar Timun (Cucumber Acar)
30 Min
Es Kuwut (Honeydew and Coconut drink)
15 Min
Soya Brigadeiro
25 Min
Baked Salmon Sushi Cups
30 Min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 Min
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1 Std. 30 Min
Yam Pottage (Asaro)
35 Min