Carrot Rice

Carrot Rice

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • carrots peeled
    200 g
  • shallots
    80 g
  • ghee
    80 g
  • cinnamon stick (4 cm length)
    1
  • cardamom pods
    5
  • star anise
    2
  • cloves
    5
  • water
    600 g
  • evaporated milk
    250 g
  • pandan leaves tied into knot
    2
  • salt adjust to taste
    1 - 2 tsp
  • Basmati rice rinsed
    400 g
  • cashew nuts toasted, to garnish
    50 g
  • raisins to garnish
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474 kcal / 1985 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 49 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...