Kelantan Noodle Soup

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 portions

Składniki

  • water
    2300 g
  • yellow noodles
    450 g
  • garlic cloves
    7
  • onion cut in halves
    40 g
  • fresh ginger
    5 g
  • ground black pepper
    2 tsp
  • cooking oil
    40 g
  • oyster sauce
    2 tsp
  • chicken cut into small pieces (3 cm)
    400 g
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    2 tsp
  • fish sauce
    2 tsp
  • carrot cut in strips (3 cm)
    50 g
  • fish balls cut in halves
    130 g
  • bak choy cut in 3 cm length
    1 stalk
  • tomato cut in wedges
    1
  • eggs
    2
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • sugar adjust to taste
    1 tsp
  • fried shallots
    4 tbsp
  • fresh red chilli thinly sliced
    1
  • coriander leaves chopped
    3 sprigs
  • spring onions chopped
    4 sprigs
  • limes cut in wedges
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1152.3 mg
Białko 37.9 g
Kalorie 3023 kJ / 722.5 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...