Urządzenia i Akcesoria
Kelantan Noodle Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 portions
Składniki
-
water2300 g
-
yellow noodles450 g
-
garlic cloves7
-
onion cut in halves40 g
-
fresh ginger5 g
-
ground black pepper2 tsp
-
cooking oil40 g
-
oyster sauce2 tsp
-
chicken cut into small pieces (3 cm)400 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought2 tsp
-
fish sauce2 tsp
-
carrot cut in strips (3 cm)50 g
-
fish balls cut in halves130 g
-
bak choy cut in 3 cm length1 stalk
-
tomato cut in wedges1
-
eggs2
-
salt adjust to taste1 tsp
-
sugar adjust to taste1 tsp
-
fried shallots4 tbsp
-
fresh red chilli thinly sliced1
-
coriander leaves chopped3 sprigs
-
spring onions chopped4 sprigs
-
limes cut in wedges2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1152.3 mg
Białko
37.9 g
Kalorie
3023 kJ /
722.5 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
76.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Batik Indulgence
24 Std. 45 Min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 Min
Creamy Butter Milk Crabs
40 Min
Cereal Prawns
30 Min
Curry Fish Head
Keine Bewertungen
Daging Merah
35 Min
Sambal Tumis
1 Std. 10 Min
Mee Soto
1 Std. 10 Min
Ayam Masak Kicap
40 Min
Mee Goreng Mamak
20 Min
Ayam Paprik
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 Min