Urządzenia i Akcesoria
Kelantan Noodle Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 portions
Składniki
-
water2300 g
-
yellow noodles450 g
-
garlic cloves7
-
onion cut in halves40 g
-
fresh ginger5 g
-
ground black pepper2 tsp
-
cooking oil40 g
-
oyster sauce2 tsp
-
chicken cut into small pieces (3 cm)400 g
-
chicken stock powder homemade or store-bought2 tsp
-
fish sauce2 tsp
-
carrot cut in strips (3 cm)50 g
-
fish balls cut in halves130 g
-
bak choy cut in 3 cm length1 stalk
-
tomato cut in wedges1
-
eggs2
-
salt adjust to taste1 tsp
-
sugar adjust to taste1 tsp
-
fried shallots4 tbsp
-
fresh red chilli thinly sliced1
-
coriander leaves chopped3 sprigs
-
spring onions chopped4 sprigs
-
limes cut in wedges2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1152.3 mg
Białko
37.9 g
Kalorie
3023 kJ /
722.5 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
76.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Pork Ball Soup With Cabbage
Brak ocen
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Daging Merah
35 min
Sambal Sotong
1 godz. 15 min
Char Kway Teow
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Nasi Lemak Basmati
30 min
Mee Goreng Mamak
20 min