Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 100 g feta cheese, crumbled
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 250 g dry bucatini pasta
- 2 egg whites, lightly beaten
Meat sauce
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 40 g tomato paste
- 2 tsp stock paste (see Tips)
- 100 g red wine
- 1 tsp sugar
- ½ tsp ground cinnamon (optional)
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 110 g water
- 900 g beef mince
- 1 dried bay leaf
- 1 whole clove
- 1 cinnamon quill
White sauce
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g plain flour
- 1000 g milk
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp sea salt
- 2 egg yolks
- 2 tbsp breadcrumbs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3435.8 kJ / 821.2 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 48.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 991.3 mg
Alternatywne przepisy
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Smash burger taco
40 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Low waste chicken lasagne
1u. 30min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 Min
Chicken gyros with tzatziki
30min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Swedish meatballs and mash
50 min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1hod.
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Chicken and risoni bake
1hod. 15min