Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
35 g rodzynek
-
20 g rumu (patrz wariant)
-
300 - 330 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
-
1 ½ łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
2 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
2 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
76 mg
Białko
5 g
Kalorie
2870.8 kJ /
686.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Tiramisu truskawkowe
3 godz. 35 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Świąteczne tiramisu
5 godz. 25 min
Kogel-mogel
5 min