Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden (3 cm)
- 100 g volle yoghurt
- 50 g feta kaas
- 1 ei
- 150 g gele ui, in vieren gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 20 g olijfolie plus extra om in te strijken
- 500 g lamsgehakt
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen kaneel
- 20 g tomatenpuree
- 1 - 2 tl groentebouillonpasta, naar smaak (zie tips)
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 6 vellen filodeeg
- olijfolie, om in te strijken
- 1 el paneermeel
- 60 g gemengde jonge bladsla
- 1 el ciderazijn
- 1 tl honing
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1267 kJ / 301.7 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 386.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarische chili
Brak ocen
Bouillabaisse
Brak ocen
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Gegrilde zeevruchten plank
Brak ocen
Batbout met kaas
30min
Scones met frambozenboter
25min
Rucola taart
Brak ocen
Hainanese kiprijst
1h 20min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Sous-vide octopussalade
Brak ocen
Chili non Carne
1h