Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lamsstoofvlees, ontbeend, vet verwijderd, in blokjes (3 cm)
- 1 el gemalen gember
- 1 tl komijnzaad
- 760 g water
- 50 g Madras currypasta
- 1 tl zout
- 150 g gedroogde kikkererwten
- water, om te weken
- 80 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 1 el groentebouillonpasta
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 70 g droge rode linzen
- 60 g boerenkool, in kleine stukken (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1847.2 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 559.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade van boerenkool en rode kool
Brak ocen
Geroosterde aubergines
Brak ocen
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Brak ocen
Gevulde vis
1 Std. 50 Min
Charoset
15 Min
Vegan baklava
Brak ocen
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12h 15min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10 min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
14 Std. 20 Min
Volkoren pizza met aspergeroom, mascarpone en gerookte zalm
4 Std.
Cashew- en kokosmelk
10 Min