Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lamsstoofvlees, ontbeend, vet verwijderd, in blokjes (3 cm)
- 1 el gemalen gember
- 1 tl komijnzaad
- 760 g water
- 50 g Madras currypasta
- 1 tl zout
- 150 g gedroogde kikkererwten
- water, om te weken
- 80 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 1 el groentebouillonpasta
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 70 g droge rode linzen
- 60 g boerenkool, in kleine stukken (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1847.2 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 559.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20min
Kip katsu curry met rijst
1 godz. 40 min
Velouté met Marokkaanse smaken
35 min
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Engelse brunch
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 dk
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45 min
Geluksbal-raketspiezen
Brak ocen
Lamscurry en komkommer-munt couscous
9 Std.
Beef laab
1 godz. 5 min
Kip-miso stoofpot
1 godz. 45 min