Lamscurry met kikkererwten en boerenkool

Lamscurry met kikkererwten en boerenkool

4.5 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 16 godz. 50 min
6 porties

Składniki

  • lamsstoofvlees, ontbeend vet verwijderd, in blokjes (3 cm)
    500 g
  • gemalen gember
    1 el
  • komijnzaad
    1 tl
  • water
    760 g
  • Madras currypasta
    50 g
  • zout
    1 tl
  • gedroogde kikkererwten
    150 g
  • water om te weken
  • uien gehalveerd
    80 g
  • olijfolie
    30 g
  • groentebouillonpasta
    1 el
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • droge rode linzen
    70 g
  • boerenkool in kleine stukken (2-3 cm)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 559.2 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 1847.2 kJ / 441.5 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 29.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...