Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing

Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing

4.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

  • courgettes ongepeld, gewassen, uiteinden verwijderd
    500 g
  • olijfolie plus 2 el voor de courgetteplakjes
    60 g
  • ui gehalveerd
    80 g
  • vers geperst citroensap
    45 g
  • citroenschil
    5 g
  • verse basilicumbladeren plus extra voor de garnering
    ½ bos
  • knoflookpoeder
    ½ tl
  • honing
    10 g
  • zout
    ½ tl
  • peper, gemalen plus extra om te bestrooien
    ¼ theelepel
  • pijnboompitten geroosterd, om te bestrooien
    1 el
  • stokbrood voor het opdienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 302.8 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 1044.1 kJ / 249.6 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...