Urządzenia i Akcesoria
Pączki pieczone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
Pączki pieczone
-
80 g mleka
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 żółtka
-
150 g powideł śliwkowych, gęstych150 g marmolady
Lukier
-
100 g cukru pudru
-
20 g wody
-
kandyzowana skórka pomarańczowa (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
20 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1447.7 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
65.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Sernik Izaura
2 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Ciastka Amerykany
1 godz. 30 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min