Wersje kompatybilne
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de mejillones frescos limpios limpios
-
500
g de almejas frescas
lub 500 g de chirlas frescas - 10 - 12 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de granos de pimienta negra
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de tomates cherry (cortados por la mitad)
- 1 pellizco de sal
- 700 g de agua
- 4 - 8 rebanadas de pan tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 927 kJ / 222 kcal
- Białko
- 15.25 g
- Węglowodany
- 16.43 g
- Tłuszcz
- 10.55 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Sepia al ajillo
25min
Cigalas al ajillo
20min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Berberechos al natural con limón
2h 15 min.
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Berberechos en salsa verde
1h
Mejillones al vino
30min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min