Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil

Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil

4.7 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 500 g de mejillones frescos limpios limpios
  • 500 g de almejas frescas
    500 g de chirlas frescas
  • 10 - 12 ramitas perejil fresco
  • 1 cucharadita de granos de pimienta negra
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 200 g de tomates cherry (cortados por la mitad)
  • 1 pellizco de sal
  • 700 g de agua
  • 4 - 8 rebanadas de pan tostado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 15.25 g
Kalorie 927 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 10.55 g
Błonnik 1.27 g
Węglowodany 16.43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...