Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 palitos de cangrejo
-
120
g de atún al natural (escurrido)
lub 120 g de atún en escabeche (escurrido) - 120 g de gambas cocidas y peladas
- 3 huevos
- 130 g de leche
- 120 g de nata
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de mayonesa
- 4 - 5 pepinillos en vinagre (opcjonalnie)
- 4 - 5 aceitunas
- 1 huevo duro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 239.3 mg
Alternatywne przepisy
Huevos gratinados
20min
Pudin de bacalao
2 godz. 30 min
Pudin de bonito y piquillos
5h 10 min
Flan de bacalao con piquillos al ajillo
1 godz.
Pastel de calabacín y bonito
4h
Pastel de calabacín y bonito
1 godz.
Terrina de pechuga de pavo con foie y compota de manzana
1h 45min
Terrina trufada de atún y salmón
12 godz. 10 min
Pudin de pescado
2 godz. 15 min
Pastel de espárragos blancos con salsa de espinacas
3 Std.
Pastel de atún
4h 55 min
Pastel de salmón
2 godz. 20 min