Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de chirlas frescas (puestas a remojo en agua con sal durante 15 minutos)
- 3 cucharadas de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 500 kJ / 120 kcal
- Białko
- 8.32 g
- Węglowodany
- 0.39 g
- Tłuszcz
- 9.41 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Almejas a la marinera
30min
Coquinas al ajillo
1 godz.
Bacalao con chirlas
45min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al limón
30min
Berberechos al natural con limón
2 godz. 15 min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1 godz.
Mejillones al vino
30min
Almejas a la sidra
15 Min
Gambas al ajillo
15 Min
Berberechos en salsa verde
1 godz.