Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 60 g de chalota en 2 trozos
- 20 g de mantequilla
- 40 g de zumo de limón
- 50 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 100 g de crème fraîche
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1044.8 kJ / 250 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas al vapor
30min
Almejas a la marinera
30min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35 Min
Mariscada
3h 30min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Berberechos al natural con limón
2h 15min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30min
Berberechos en salsa verde
1h