Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 60 g de chalota en 2 trozos
- 20 g de mantequilla
- 40 g de zumo de limón
- 50 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 100 g de crème fraîche
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1044.8 kJ / 250 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Almejas a la marinera
30 Min
Berberechos al natural con limón
2 Std. 15 Min
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Berberechos al vapor con lima
20min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45min
Almejas a la sidra
15min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30 Min
Berberechos en salsa verde
1h