Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de cabrales
- 60 g de sidra
- 130 g de queso cabrales
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Patatas al vapor
- 500 g de agua
- 1200 - 1500 g de patatas peladas y en trozos medianos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1076 kJ / 258 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Patatas bravas en tempura
1 godz. 10 min
Salsa brava
10 Min
Tostadas con cangrejo y huevos de codorniz
45 Min
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1 godz. 10 min
Salsa de queso cheddar
10 Min
Champiñones empanados con salsa de cabrales
30 Min
Huevos de codorniz Villaroy
3klst
Flamenquines cordobeses con compota de tomate
1 Std.
Salsa de queso azul
10 Min
Lacón con cachelos
30 Min
Patatas "de luxe"
30 Min
Huevos rotos con patatas y gulas
30 Min