Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de cabrales
- 60 g de sidra
- 130 g de queso cabrales
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Patatas al vapor
- 500 g de agua
- 1200 - 1500 g de patatas peladas y en trozos medianos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1076 kJ / 258 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Revolconas con pulpo
45 min
Queso provolone con salteado de setas para dos
30 min
Lacón con cachelos
30 min
Costrada de queso brie
50 min
Patatas revolconas
40 min
Salsa de queso azul
10min
Patatas fritas con beicon y queso (bacon cheese fries) y salsa ranchera
30 min
Salsa de queso cheddar
10min
Setas empanadas con mayonesa de hierbas
30 min
Macarrones con tomate y chorizo XXL
45 min
Patatas bravas en tempura
1h 10 min
Salsa brava
10min