Patatas con salsa de cabrales
TM5 TM6

Patatas con salsa de cabrales

4.6 (100 ocen)

Składniki

Salsa de cabrales

  • 60 g de sidra
  • 130 g de queso cabrales
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida

Patatas al vapor

  • 500 g de agua
  • 1200 - 1500 g de patatas peladas y en trozos medianos
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharadita de sal

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1076 kJ / 258 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
21.4 g
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
2.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy