
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- 1 oz extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 7 ½ oz water room temperature
- 1 tsp sugar
- 1 packet/envelope active dry yeast (2 ¼ tsp)
- 14 oz bread flour
- 1 tsp salt
Topping and Baking
- 3 ½ oz zucchini ends removed
- 4 oz red onion halved vertically (1 small onion)
- 3 oz white button mushrooms whole, stem removed (5-6 mushrooms)
- 3 ½ oz yellow bell pepper cut into 2 wedges, stem, seeds and membranes removed
- 3 ½ oz red bell pepper cut into 2 wedges, stem, seeds and membranes removed
- 10 oz canned chopped tomatoes drained
- 7 oz shredded mozzarella (see Tip)
- 2 - 3 pinches salt to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kcal / 2496 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 74 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 696 mg