
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tapenade
- 1 lemon
- 7 oz olives pitted (green and Kalamata)
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp capers rinsed and drained
- ½ oz fresh parsley leaves only
- ½ tsp fresh oregano leaves only
- ¼ tsp salt to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
- 2 oz extra virgin olive oil
Dough
- 7 oz water
- 2 ¼ tsp active dry yeast
- 6 ½ oz pasta flour (type 00)
- 6 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 177.9 kcal / 744.5 kJ
- Białko
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 383.2 mg