Tapenade Pizza Dough

Tapenade Pizza Dough

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
12 slices

Składniki

Tapenade
  • lemon
    1
  • olives pitted (green and Kalamata)
    7 oz
  • garlic cloves
    2
  • capers rinsed and drained
    1 tbsp
  • fresh parsley leaves only
    ½ oz
  • fresh oregano leaves only
    ½ tsp
  • salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • extra virgin olive oil
    2 oz
Dough
  • water
    7 oz
  • active dry yeast
    2 ¼ tsp
  • pasta flour (type 00)
    6 ½ oz
  • all-purpose flour
    6 ½ oz
  • salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 383.2 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 744.5 kJ / 177.9 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...