Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tapenade
- 1 lemon
- 7 oz olives, pitted (green and Kalamata)
- 2 garlic cloves
- 1 tbsp capers, rinsed and drained
- ½ oz fresh parsley, leaves only
- ½ tsp fresh oregano, leaves only
- ¼ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
- 2 oz extra virgin olive oil
Dough
- 7 oz water
- 2 ¼ tsp active dry yeast
- 6 ½ oz pasta flour (type 00)
- 6 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 744.5 kJ / 177.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 383.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30 min
Mini Mushroom Galettes
1h 55min
Cutter Beet Carpaccio (TM6)
20 min
Cranberry Cream Cheese Dip with Biscotti Tree
1h
Festive Mardi Gras Brioche
5h 30 min
Individual Pineapple Cheesecakes
3h 50 min
Flan Pudding
3 Std.
Waffles
25 Min
Potatoes with Bacon and Hash
2 godz. 15 min
Raspberry Almond Pulp Cakes
50 Min
Pumpkin Pancakes with Praline Maple Syrup
35 Min
Ratatouille (Confit Byaldi)
2ωρ.