Quiche alle cipolle

Quiche alle cipolle

4.6 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • 70 g di Gruviera a pezzi
  • 80 g di pecorino Romano a pezzi
Pasta brisèe
  • 270 g farina tipo 00
  • 140 g di burro freddo, a tocchetti
  • ½ cucchiaino di sale
  • 70 g di acqua fredda
Ripieno e terminare la preparazione
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 20 g di burro
  • 400 g di cipolle sbucciate e a fette (0.5 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 2 uova

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 455.9 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1571.6 kJ / 375.6 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...