Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g farina tipo 00
- 140 g di burro freddo, a tocchetti
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno e terminare la preparazione
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 400 g di cipolle, sbucciate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1571.6 kJ / 375.6 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 455.9 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1h 5min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Spanakopita
1h
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Torta de gee
1h 30min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min