Fagottini di sfoglia con indivia all'aceto balsamico e gorgonzola

Fagottini di sfoglia con indivia all'aceto balsamico e gorgonzola

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

  • 10 g di burro + q.b.
  • 10 g olio di semi di girasole
  • 500 g di indivia belga a pezzi
  • 20 g di aceto balsamico bianco
  • 10 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
Pasta sfoglia veloce
  • 2 dosi di pasta sfoglia (vedere consigli)
  • 120 g di Gorgonzola a pezzi (20 g l'uno)
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 591.5 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2815 kJ / 678 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...