Zuppa di noodles con mazzancolle

Zuppa di noodles con mazzancolle

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    2
  • di scalogno
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di funghi freschi a metà
    100 g
  • di lemon grass (opcjonalnie) in pezzi da 10 cm
    10 g
    10 g di zenzero, radice fresca, a fette (0,5 cm di spessore)
  • di acqua
    1300 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noodles di riso lasciati in ammollo per 5 minuti
    150 g
  • code di mazzancolle
    250 g
  • di taccole fresche
    100 g
  • di pomodorini
    100 g
  • di cipollotto (sottile)
    10 g
  • di olio di sesamo
    10 g
  • di coriandolo fresco
    2 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 271.9 kcal / 1137.6 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 957.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...