Urządzenia i Akcesoria
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
1 białko
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 łyżeczki curry, mielonego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego3 - 4 krople sosu Tabasco®
-
400 g orzechów nerkowca
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
594.4 mg
Białko
9.7 g
Kalorie
1218.8 kJ /
291.3 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Nogi kurczaka huli huli z hawajskimi tostami
4 godz. 25 min