Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g lukewarm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
Lamb filling
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g lamb mince (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g water, plus 1 tablespoon extra
- 30 - 50 g harissa paste, to taste (see Tips)
- 200 g feta cheese, crumbled
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 - 2 tbsp pine nuts
- 1 egg, beaten
- olive oil spray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1889 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 513.5 mg
Alternatywne przepisy
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1h
Spiced lamb pie
40 min
Korean bao beef sliders
2h 10min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 Std. 5 Min
Family chicken galette
1h 55min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2hod. 25min
Rustic beef tarts
1h
Family burger pie
1h 25min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min