Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
50 - 75 g białej cebuli przekrojonej na pół
-
50 - 75 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
130 g mąki pszennej
-
70 g wody
-
15 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu (ok. 50 g)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
597.6 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1498.1 kJ /
358.1 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
56.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Kiszone rzodkiewki (TM6, TM7)
72 godz. 30 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Bułki z kminkiem
30 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.