Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 30 g olive oil
- 120 g water
- ¾ tsp fine sea salt
- 200 g white onions, halved or quartered if too large to fit in feeder
- 200 g red onions, halved or quartered if too large to fit in feeder
- 150 g sour cream
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, finely sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 407.8 kJ / 98.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 6.5 mg
Alternatywne przepisy
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18h 30min
Cashew Butter
50min
Summer Rolls with Peanut Sauce
1h
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Meat stock paste
45min
Minestrone, Pork Roll with Vegetables, Steamed Raspberry Puddings, Berry Muffins
1u. 40min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30min
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Sumac-spiced Houmous
5min
Pasta alla Nerano
40 min
Best Basic Houmous
5min