Crab Tart

Crab Tart

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • black peppercorns
    1 tsp
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • plain flour plus extra for dusting
    220 g
  • unsalted butter cold, diced (2 cm)
    170 g
  • egg yolk from large egg
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • plain flour plus extra for dusting
Filling
  • large eggs
    2
  • egg yolks from large eggs
    2
  • double cream
    280 g
  • lemon juice
    2 tsp
  • Tabasco® sauce
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • crab meat (half brown, half white)
    450 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 575 kcal / 2404 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 44.2 g
Węglowodany 23.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...