
Urządzenia i Akcesoria
Crab Tart
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
black peppercorns1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
plain flour plus extra for dusting220 g
-
unsalted butter cold, diced (2 cm)170 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour plus extra for dusting
Filling
-
large eggs2
-
egg yolks from large eggs2
-
double cream280 g
-
lemon juice2 tsp
-
Tabasco® sauce½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
crab meat (half brown, half white)450 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
575 kcal /
2404 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
44.2 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min