Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royals), whole or cut in pieces (4 cm x 4 cm) to fit in feeder
- 15 g vegetable oil
- 150 g bacon lardons (see tip)
- 60 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2093.8 kJ / 500.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 137.5 mg
Alternatywne przepisy
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55min
Oven Baked Vegetable Crisps (TM6)
1h 45min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Herbes de Provence
5min
Celeriac Remoulade (TM5)
10 min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min