Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royals), whole or cut in pieces (4 cm x 4 cm) to fit in feeder
- 15 g vegetable oil
- 150 g bacon lardons (see tip)
- 60 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2093.8 kJ / 500.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 137.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick Bread
50 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Brak ocen
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Potato Gratin (TM6)
1h 10 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20 min
Sandwich Bread
3 Std.
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3u. 30min
Calzone Napoletano
1 Std. 40 Min
Pizza sauce
30 min