Urządzenia i Akcesoria
Sous-vide Miso Aubergine
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 portions
Składniki
-
white miso (or shiro miso)90 g
-
mirin40 g
-
watersake35 g
-
sugar30 g
-
sesame oil1 ½ tsp
-
fine sea salt2 pinches
-
aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)360 g
-
water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)1600 g
-
1 tsp ascorbic acid powderlemon juice (see tip)30 g
-
sesame seeds, toasted1 Tbsp
-
spring onion sliced diagonally1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
670 mg
Białko
4 g
Kalorie
654 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1 godz.
Asparagus Risotto
45 min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1 godz.
Sautéed Courgettes (200 g)
20 min
Sautéed Aubergine (400 g)
35 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad
45 min
Papaya Sorbet
15 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Salmon with Aromatics at 50°C
1 godz. 40 min
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 min