Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g white miso (or shiro miso)
- 40 g mirin
- 35 g sake
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp sesame oil
- 2 pinches fine sea salt
- 360 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
- 30 g lemon juice (see tip)
- 1 Tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 godz.
Basil Pesto
10min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Baba Ganoush
1 godz.
Choron Sauce
20min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Salsa Verde
10min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min