Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g white miso (or shiro miso)
- 40 g mirin
- 35 g sake
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp sesame oil
- 2 pinches fine sea salt
- 360 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
- 30 g lemon juice (see tip)
- 1 Tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Kimchi
51h
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Masala Hake at 55°C
55 min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30 min.
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Avocado and Basil Dressing
10min
Asian Vinaigrette
5min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18h 25min