Sous-vide Miso Aubergine
TM6

Sous-vide Miso Aubergine

3.9 (15 ocen)

Składniki

  • 90 g white miso (or shiro miso)
  • 40 g mirin
  • 35 g sake
  • 30 g sugar
  • 1 ½ tsp sesame oil
  • 2 pinches fine sea salt
  • 360 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
  • 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
  • 30 g lemon juice (see tip)
  • 1 Tbsp sesame seeds, toasted
  • 1 spring onion, sliced diagonally

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
654 kJ / 156 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy