Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroots, small, peeled (see tips)
- 250 g courgettes, cut in pieces (5 cm long)
- 250 g fresh mozzarella, drained, cut in pieces
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 pinch coarse salt flakes, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- fresh basil leaves, torn, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Plum Clafoutis (TM6)
1h 15 min
Celeriac Remoulade (TM6)
Brak ocen
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM5)
45min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Courgetti Carbonara
40min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30min
Marmalade Margarita
5 min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min