Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red cabbage, thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
- 150 g carrots, peeled
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 175 g plain flour
- 25 g rice flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp ground black pepper
- 175 g water
- 100 g fresh beansprouts
- 200 g oil, for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
- 20 g sweet chilli sauce
- 80 g tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1467.1 kJ / 350.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 736.7 mg
Alternatywne przepisy
Patatas Bravas with Aioli
1h 15min
Fish and Chips
30min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 Min
Strawberry Top Infused Water
1h 5min
Blood Orange Margarita
15 min
Steamed Egg Cups
20 Min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM5)
1h 10min
Tonkatsu with coleslaw, wasabi and dill dressing, potato wedges
50 Min
Sous-Vide Scrambled Eggs (Metric)
40 Min
Grated Carrot Salad
10 Min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Hot Dogs in a Blanket
1 Std. 40 Min