
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red cabbage thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
- 150 g carrots peeled
- 50 g spring onions cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 175 g plain flour
- 25 g rice flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp ground black pepper
- 175 g water
- 100 g fresh beansprouts
- 200 g oil for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
- 20 g sweet chilli sauce
- 80 g tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350.7 kcal / 1467.1 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 736.7 mg