Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Custard
- 150 g dark chocolate, 70% cocoa solids, small pieces or callets
- 500 g whole milk
- 120 g caster sugar
- 20 g cornflour
- 2 medium eggs
- 50 g whipping cream
Pears and Finalisation
- 150 g pears, peeled, stem removed and ends trimmed, trimmed to fit blade width
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 250 g water
- 1 cinnamon stick
- 50 g caster sugar
- 50 g raw macadamia nuts
- 150 g whipping cream, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2274.5 kJ / 543.6 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 85.8 mg
Alternatywne przepisy
Roast Pork Stuffed with Mushrooms and Garlic Purée
2h 40min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25sa 20 dk
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1 Std. 40 Min
Beef Goulash with Bread Dumplings; Individual Cheesecakes
2h 10min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Coleslaw
10 Min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10 Min
Apple, Raspberry and Citrus Fruit Juice
10 Min
Creamy Vegetable Soup, Steamed Chicken with Vegetable Tagliatelle and Mustard Sauce
45min
Chocolate Brownie Milkshake
35min