Gamberoni in salsa di cocco caramellata

Gamberoni in salsa di cocco caramellata

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di scalogno a metà
  • 3 spicchi di aglio
  • 300 g di acqua di cocco
  • 8 g zucchero
  • 20 g di caramello liquido
  • 2 - 3 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 600 g di gamberoni giganti freschi
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1033 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 1045.1 kJ / 249.8 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...